Discipline: hoe krijg je het (terug)?

Sinds mijn wedstrijd heb ik veel moeite met me netjes aan mijn voedingsschema te houden. Nou is dit niet gek, ik heb maandenlang elke hap moeten verantwoorden en nu heb ik eindelijk wat vrijheid!
Maar hoe krijg ik mijn discipline terug? Dat is denk ik een vraag waar veel mensen mee zitten. Vrijwel iedereen loopt er wel eens tegenaan. Het zit allemaal in ons koppie, máááár daar hebben we (gelukkig) ook invloed op!

Hier wat tips die mij altijd helpen om weer een flinke portie motivatie en discipline te kweken:

#1 Beetje een cliché advies, maar verzamel foto’s van meiden die je motiveren. Liefst op je telefoon zodat je ze altijd bij de hand hebt wanneer je in aanraking met ongezonde verleidingen komt.

#2 Stel korte termijn doelen. Een doel wat nog ver weg is kan demotiverend werken op je motivatie als je niet snel genoeg progressie ziet. Kleine overwinningen zijn ook veel waard!

#3 Ik weet dat die chocola er verleidelijk uitziet, maar is dat je nou echt meer waard dan die platte buik? Achteraf krijg je spijt dat je het neemt, right? Beter even wachten tot je cheatday dus!

#4 Zorg dat je een ritme vindt wat bij je past. Plan wanneer mogelijk vaste sport-/eetmomenten in. Het gaat er uiteindelijk om dat wat je doet goed in je leven past. Maak het jezelf niet te lastig, zo hou je het een stuk beter vol!

#5 Nieuwe (sport)kleding! Typisch advies van een vrouw misschien, maar wat is er nou motiverender dan een nieuwe sport outfit; die wil je toch gelijk showen in de gym?! Normale kleding kan overigens ook motiverend werken, want laten we eerlijk zijn, dat jurkje staat toch leuker wanneer hij niet zo strak zit (tenzij het door je booty gainz komt dan ;p).

#6 Vergeet die getalletjes op de weegschaal. Wat je in de spiegel ziet is veel belangrijker! Zie je geen verschil? Maak eens in de zoveel tijd foto’s of laat je meten, waarschijnlijk ga je meer vooruit dan je denkt 😉

Once you see the results, it becomes an addiction! Eenmaal (terug) in het ritme ben je niet meer te stoppen. Go for it!