Health update 1

Zoals sommigen van jullie weten heb ik nu al iets meer 2 jaar last van terugkerende ontstekingen in mijn gewrichten. September 2015 werd er ongedifferentieerde spondylarthropathie (een reuma soort) bij me geconstateerd. Ik heb een tijdje reuma medicijnen geslikt -wat best heftig spul is- maar dit had geen effect (behalve alle bijwerkingen natuurlijk ?). De reumatoloog in het ziekenhuis dringt nu al een tijdje aan op een ander medicijn, wat ik elke week zou moeten prikken, voor de rest van mijn leven ?

Om toch nog één keer een poging te wagen om het op te lossen zonder naalden in mezelf te hoeven steken (wat alleen maar symptoombestrijding is), ben ik naar een orthomoleculair arts gegaan (die ook daadwerkelijk op zoek gaat naar de oorzaak). Die kwam na een scan tot de conclusie dat ik waarschijnlijk een ‘lekke darm’ heb. Dit betekent dat mijn darmwand afvalstoffen doorlaat (ipv alles afvoert zoals het hoort) die in mijn bloed terecht komen en zo ook in mijn gewrichten, huid en haar. Aan de buitenkant zie je niet veel aan me, maar doordat mijn lichaam continu bezig is met vechten, gaat bijna al mijn energie daar naartoe waardoor ik áltijd moe ben. Daarnaast blijkt ook dat ik een tekort heb aan bepaalde mineralen, een paar beknelde zenuwen heb in mijn rug, mijn celwanden te stug zijn, mijn ph-waarden te zuur, én dat ik waarschijnlijk intolerant ben voor bepaalde voedingsmiddelen die ik eet, waardoor ik mijn lichaam onbewust ook nog eens extra belast.

Vorige week dinsdag kreeg ik het plan te horen om me ‘beter te krijgen’, vandaag ga ik er voor het eerst mee beginnen. Komende weken moet ik aangepast eten (geen gluten, geen zuivel, geen rood vlees en alles zo onbewerkt mogelijk ?) en ik mag voorlopig niet meer sporten omdat ik nu meer kapot maak dan opbouw. Over 3 weken krijg ik de uitslag van mijn bloedonderzoek en hoor ik welke stappen we nog meer moeten nemen. Het wordt een uitdaging, maar wetende dat dit het probleem misschien voorgoed kan oplossen is het zeker het proberen waard! Let’s hope for the best ?