Health update 2

Wanneer je een type III-allergie hebt, produceert je immuunsysteem IgG-antilichamen tegen voedselproteïnen. Dit gebeurt doordat voeding niet goed verteerd kan worden en/of de darmwand beschadigd is. Deze antilichamen kunnen ontstekingsprocessen veroorzaken die chronisch kunnen worden. En ja hoor, BINGO! Want dat is precies wat mijn reuma is.

Inmiddels ben ik erachter dat ik het komende half jaar geen gluten, koemelk, olijf, paprika, rode biet en veldsla mag. Ei mag ik zelfs een heel jaar niet. Dit zijn jammer genoeg dingen die in heel veel producten verwerkt zijn, maar met een beetje creativiteit kom ik er nog wel uit. Heel veel andere dingen mag ik 1x per week, dus ik ben nog een beetje aan het puzzelen met het maken van een schema. Chocola gaat hem komende tijd in ieder geval niet worden *snik* want ja daar zit melk in. Maar hee, misschien kom ik zo nog eens van mijn verslaving af ? Ik zal me er 100% voor moeten inzetten, maar het is voor een goed doel (beter worden) en het is een stuk beter dan het alternatief; wekelijks medicatie prikken, probably the rest of my life.

Ook al is dit alles best een uitdaging, zie ik het toch vrij positief in. Met een beetje geluk en een shitload aan dedication kom ik misschien EINDELIJK van die ontstekingen af en kan ik weer normaal sporten zonder dat ik telkens beperkt word of me in moet houden. Ik eet nu al iets meer dan een maand glutenvrij en had mijn melk-inname al heel erg beperkt (3 chocolade eitjes in 4 weken verdiend best een schouderklopje ?), en ik merkte dat ik sinds ik dat doe me al een stuk minder moe voelde en me beter kon concentreren. Ik ben benieuwd wat dit alles gaat doen, let’s hope for the best! ?