Uiteten met een voedselallergie – Beers & Barrels (Utrecht)

Uiteten gaan kan best een uitdaging zijn wanneer je een voedselallergie hebt, maar geen nood: Beers & Barrels is voorbereid!

Gisteravond ging ik met moederlief naar Utrecht voor een concert van Jett Rebel. Aangezien ik geen zuivel, ei en gluten mag wist ik dat ik niet zomaar overal onbezorgd kon eten, dus was ik online al op zoek gegaan naar restaurants in de buurt die een allergie-proof menu hadden. Zo kwam ik via via op de site van Beers & Barrels.

Beers & Barrels lijkt op het eerste gezicht geen zaak waar ze erg met dit soort dingen bezig zijn, maar niets is minder waar. Op het menu staan burgers, steak, kreeft, salades en nog een aantal dingen. Genoeg keuze dus, maar niet helemaal allergie vriendelijk. Dit is gelukkig geen probleem, want veel gerechten kunnen ze aanpassen wanneer je bepaalde dingen niet mag eten. Zo kon ik met mijn lactose-, ei- en glutenallergie gewoon een onwijs lekkere burger eten, iets wat ik niet meer had verwacht. Bepaalde sauzen die normaal gebruikt worden, werden vervangen voor sauzen die ik wél mocht en de kaas werd achterwege gelaten. En dat alles met een heerlijk stuk vlees op een glutenvrij broodje. Ze hebben echt overal aan gedacht 😉

IMG_20170414_142018_552

Naast eten hebben ze, zoals de naam je al doet vermoeden, ook een grote lijst met (glutenvrije) bieren en andere dranken. Ik ging zelf voor een Bobby’s gin tonic, wat een beetje mijn standaard drankje aan het worden is.

Een toetje zat er voor mij helaas niet in. Een glutenvrij toetje hadden ze nog wel, maar met mijn lactose en ei erbij werd het een onmogelijke combi. Helaas, maar ik zat toch al goed vol en het was bijna tijd om richting het concert te gaan. Beers & Barrels, jullie gaan mij zeker weten terug zien!

PS: Naast de locatie waar ik zat (downtown Utrecht), hebben ze nog een andere locatie in Utrecht (at the harbour) en een in Breda (brouwhuis). Wil je meer weten over het menu en/of de locatie’s? Neem een kijkje op www.beersbarrels.nl