Vegan Lasagne

Al sinds jongs af aan in lasagne mijn absolute lievelingseten Als je dan opeens te horen krijgt dat je minimaal een half jaar geen gluten, lactose en ei mag en maar beperkt vlees, is dat best even slikken. Máár van deze tegenvaller word ik wel creatief; dit veganistische, glutenvrije, lactosevrije én ei-vrije hersenspinsel is wonderbaarlijk genoeg ook nog eens in één keer gelukt zoals ik het in mijn hoofd had. And to be honest, it’s pretty damn good ?

IMG_20170330_203011_821

Ingrediënten:
9 lasagnebladen (AH vrij van gluten)
500ml Heinz gezeefde tomaten
180g Prolaterre vegan gehakt
30g Zonnatura soja knabbels
10g platte peterselie
1 ui
Cayennepeper
Chilipeper
Oregano
Kokosolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit de gesneden ui in wat kokosolie. Voeg het vegan gehakt toe en doe vervolgens de gezeefde tomaten, cayennepeper, chilipeper en oregano er bij. Laat dit geheel warm worden. Maak ondertussen de soja knabbels klein in een vijzel en snij de platte peterselie.
Bouw de lasagne laagje voor laagje op: saus – 3 lasagnebladen – saus – 3 lasagnebladen – saus – 3 lasagnebladen – saus. Zorg dat de bovenste lasagnebladen goed bedekt zijn met saus. Strooi hier vervolgens de klein gemaakte soja knabbels en de peterselie overheen. Zet de lasagne 35 minuten in de oven, waarvan 25 minuten onafgedekt en de laatste 10 minuten afgedekt met aluminiumfolie. Enjoy!