Vezelrijke kwarktaart

Na de vele variaties op de #vezelrijkekwarktaart van Jelmer de Boer, besloot ik -nu ik jarig ben- dat het tijd werd om mijn eigen versie hiervan te maken.
Zie hier; de vezelrijke kwarktaart à la Amy!

Ingrediënten:
100 g Medjoul dadels
90 g Allbran Plus
75 g pecannoten
1 el olijfolie
1 pakje gelatineblaadjes (Dr. Oetker 12 blaadjes)
450 g Skyr yoghurt
450 g Optimel Griekse stijl kers
75 g Philadelphia light
100 g kersen zonder pit

Bereiding:
Ontpit de dadels en snijd deze in stukjes. Gooi de pecannoten, Allbran en dadels in de keukenmachine en maal deze fijn. Voeg een eetlepel olijfolie toe en meng het geheel nog eens door. Bekleed het bakblik met bakpapier en bedek de bodem met het mengsel. Zet de bodem in de koelkast.

Laat de gelatine blaadjes één voor één 5 minuten weken in koud water. Breng 150 ml water aan de kook in een pannetje en leg hier de gelatineblaadjes in. Roer dit door tot de gelatine helemaal is opgelost en haal de pan van het vuur. Laat dit even afkoelen.

Gooi alle kwark en de Philadelphia bij elkaar in een grote mengkom. Mix het geheel en voeg de gelatine ondertussen toe. Voeg 100 gram kersen toe en mix verder tot alles goed gemengd is. Haal de bodem uit de koelkast en schenk het mengsel in de bakvorm en laat het minimaal 3 uur rusten in de koelkast.

Tip: Versier de taart eventueel nog met extra kersen of andere vruchten.

Voedingswaarde per taart (excl. extra topping):
Energie: 1986 kcal
Eiwitten: 118 g
Koolhydraten: 317 g
Vetten: 80 g
Vezels: 41 g

3 2